Järjestämme aamiaisseminaarin julkaisujärjestelmistä 16.6.2009

Esittelemme kolme erilaisiin tarpeisiin suunniteltua, avoimeen lähdekoodiin pohjautuvaa ratkaisua, joilla voidaan kattaa valtaosa yritysten ja yhteisöjen julkaisutarpeista webissä.

Järjestelmien esittelyjen lisäksi seminaarissa kuullaan myös niitä käyttäneiden yritysten kokemuksia toteutusprojekteista ja itse järjestelmistä.

Tilaisuus järjestetään 16.6.2009 klo 8.30-11.00 HTC Pintassa (Tammasaarenkatu 3, 00180 Helsinki). Ilmoittaudu tilaisuuteen tästä. Tilaisuus on maksuton.

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Päivitys 14.6.2009: Seminaari on täynnä. Voit edelleen ilmoittautua odotuslistalle mahdollisten peruutusten varalle.
Päivitys 5.6.2009: Seminaari on melkein täynnä, muutamia paikkoja jäljellä.
Päivitys 4.6.2009: Ohjelmaan on lisätty asiakkaiden lyhyet esittelyt.

Ohjelma:

8.30 - 9.00 Aamupala
9.00 - 9.10 Tilaisuuden avaus
Janne Kalliola, toimitusjohtaja, Exove Oy
9.10 - 9.35 eZ Publish
Norjalaisen eZ Systemsin toteuttama eZ Publish on kaupallinen vapaan lähdekoodin julkaisujärjestelmä, joka on suunniteltu alusta alkaen vastaamaan suurien ja monipuolisten sivustojen tarpeisiin. Helpon sisällönsyötön ansiosta sivuston hallinta on helppoa ja vaivatonta.
Jani Tarvainen, vanhempi kehittäjä, Exove Oy


Case: Suomen Kaupan Liiton sivuston uudistus

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa. Kauppa työllistää runsaat 310 000 ihmistä ja sen osuus työllisistä on yli kymmenen prosenttia. Kaupan liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa.
Mari Flink, Viestintäpäällikkö, Suomen Kaupan Liitto

9.35 - 10.00 Drupal
Yhteisöpohjaisten ja laajojen sivustojen toteuttamiseen suunniteltu Drupal on yksi maailman käytetyimmistä julkaisujärjestelmistä. Drupal tarjoaa julkaisutoimintojen lisäksi hyvät työkalut käyttäjien tuottaman sisällön hallintaan ja monipuoliset sovelluskehitysmahdollisuudet.
Kalle Virta, konsultti, Exove Oy


Case: 123play.com

123play.com on mainosrahoitteisten mobiilipelien jakeluun suunniteltu kuluttajaportaali, jossa Drupalin tehtävänä on integroida webkäyttöliittymä yhdessä pelien jakelualustan kanssa.
Hannu Salminen, Content and Distribution Director, Mobile Advertising Solution MAS Oy

10.00 - 10.10 Tauko
10.10 - 10.35 WordPress
Maailman suosituin blogijärjestelmä WordPress on suunniteltu kirjoittajan tarpeisiin ja tarjoaa helpon tavan julkaista sisältöä verkkoon. WordPress on myös helposti laajennettavissa kattamaan yhteisöllisiä tarpeita ja integroitumaan taustajärjestelmiin.
Janne Kalliola, toimitusjohtaja, Exove Oy


Case: Etua.fi, sivuston uudistus

WordPress valittiin julkaisujärjestelmäksi osana etua.fi finanssiportaalin kokonaisuudistusta. Tärkeimpinä valintaan vaikuttaneina tekijöinä olivat käyttööoton nopeus, mahdollisuus sivuston sisällön päivittämiseen itsenäisesti sekä kokonaiskustannukset.
Jari Pennanen, toimitusjohtaja, Etua Oy

10.35 - 11.00 Keskustelua

Ilmoittaudu tilaisuuteen täällä.

Presentations from DrupalCamp Finland

As mentioned earlier, Kalle had two presentations on DrupalCamp Finland earlier today.

Here are the slides of the presentations. Hopefully you find them useful.

Drupal Caching

Drupal vs. The Others

Meet us at DrupalCamp Finland on May 27th

Updated on May 26th: Kalle has two presentations.

A few developers of us (namely Erno, Kalle and Rami) are visiting DrupalCamp Finland on next Wednesday, May 27th.

Kalle will also give two presentations: on Drupal performance and caching on professional track and about comparing Drupal against a selected posse of open source content management systems on introductory track. The latter presentation also explains how we select the best suitable system for our customers. If you are around, please pop in to hear benefits and drawbacks of each system.

In case you cannot make it to the camp -- it has been already once sold out, additional tickets were available while writing this entry -- we can always come to visit you to discuss using Drupal within your organisation.

DrupalCamp Finland's site can be found at www.drupalcamp.fi.

Taloussanomat palkinnoille

Pari kuukautta sitten mainitsemamme pohjoismaisen Society for Newsdesign Scandinavia -kilpailun palkinnot on jaettu ja Taloussanomat voitti pronssia ja kunniamaininnan.

Pronssia tuli sivuston etusivusta ja kunniamaininta koko verkkopalvelun suunnittelusta. Muita suomalaisia verkkojulkaisuja ei päässyt palkintosijoille ja kultaa ei jaettu tänä vuonna kenellekään.

Lue Taloussanomien artikkeli aiheesta ja tutustu kilpailun kaikkiin voittajiin. Taloussanomat on kieltämättä hienossa seurassa.