Jaiku.com julkaistu

Jaiku.com on ensimmäinen suomalainen täysiverinen web 2.0 -palvelu, jossa yhdistetään Internetin sosiaaliset aspektit ja kännykkäsovellus. Tuloksena on "rich presence", eli joukko tietoa henkilön paikasta, saatavuudesta ja ympäristöstä.

Tätä tietoa näytetään sekä jokaisen rekisteröityneen käyttäjän omalla Jaiku-kotisivulla, blogille ladattavilla nappuloilla ja puhelimen osoitekirjassa.

Mikäli sinulla on käytössäsi S60-puhelin, tutustu Jaikuun, lataa puhelinsovellus ja jaa saatavuustietosi haluamiesi henkilöiden kanssa. Lisätietoa löytyy Jaikun blogista Jaikidosta.

Exove suunnitteli ja toteutti Jaikun Internet-palvelun. Osallistuimme myös blogin toteuttamiseen.

Luin siitä

Jos luet blogeja, oletko huomannut muutoksia tavoissasi saada tietoa? Viimeisen vuoden aikana olen itse havainnut monta kertaa sanovani jollekin, että "luin siitä". Aiemmin olisin vastaavissa tilanteissa sanonut "kuulin siitä".

Koska blogeissa kirjoitetaan lukijoiden keskellä, kirjoitustyyli ja aihevalinnat ovat epävirallisempia. Blogiin uskalletaan myös kirjoittaa sellaista, mitä aiemmin kerrottiin ainoastaan suullisesti.

Blogeille kirjoitetut artikkelit jatkavat elämäänsä myös verkon ulkopuolella. Jos minä sanon jollekin lukeneeni aiheesta, hän kertoo seuraavalle kuulleensa siitä. Jos blogilla on helposti kerrottava ja muistettava nimi, se voi kulkea tarinan mukana ja blogin voi etsiä käsiinsä Googlella. Tällöin blogi on saanut uuden lukijan kuulopuheen kautta.

Koska blogissa tieto säilyy, sekä tarinan kertoja että kuulija voivat halutessaan etsiä alkuperäisen artikkelin ja näin syventää muistikuviaan tai vaikutelmiaan.